Stara budova školy - virtuální prohlídka

Doplňující informace k zítřejšímu školení pro práci v systému MS Teams (určeno všem zájemcům)

Doplňující informace k zítřejšímu školení pro práci v systému MS Teams

Školení se koná: 6. 10. od 19:00 do……………………

Vážení rodiče, dovolte mi připomenout zítřejší večerní školení v MS Teams. Vzhledem k vývoji situace je krátké proškolení v MS Teams jistě žádoucí. Zatím žádnou třídu v karanténě nemáme, ale zítra může být situace diametrálně odlišná.  Minimálně je orientace v MS Teams potřebná z důvodu plnění domácích úkolů – viz sdělení na třídních schůzkách a na webu školy. Pro mnohé to bude spíše jen připomenutí, avšak troška opakování nikomu neuškodí. Máte-li čas, budeme rádi, když se zúčastníte. Bude prostor i na řešení dalších případných záležitostí.

Na opakované dotazy z vašich řad: školení je ONLINE, tedy nemusíte chodit do školy. Potřebovat budete počítač (NTB, příp. tablet či telefon) s připojením na internet.

Postup pro připojení:

Zadáte webové stránky školy – sekce ONLINE výuka – zadáte uživatelské jméno (…….@zschvaly.onmicrosoft.com), poté heslo, které vám bylo přiděleno (skutečně zadáváte jako heslo Heslo1234, případně vaše změněné).

Objeví se vám Domovská stránka, vlevo uvidíte ikonku (modrá) Teams – na tu kliknete – vlevo uvidíte ikonu Kalendář – kliknete a uvidíte naši výuku ve středu 6. 10. od 19:00. Na uvedené políčko kliknete – poté připojit a jste připojeni.

Ideální je si MS Teams stáhnout do počítače, ale lze pracovat i v nestažené verzi. Na tabletu nemusíte vidět všechny funkce.

Pozn.: Systém neumožňuje speciální rodičovské přístupy, tedy rodič přistupuje skrze přístup dítěte. Pokud z nějakého důvodu nemůžete vstoupit do setkání skrze údaje svého dítěte, pošle mi email na brezinaskola@seznam.cz – bude vám před schůzkou odeslán přístupový kód na schůzku. Stačí na odkaz kliknout a budete na schůzce. Případně je tato varianta možná pro další zájemce z řad veřejnosti.

S pozdravem Martin Březina